pátek 17. prosince 2010

Výměny Trenérů po sezóně 2010

Základní část nám pomalu spěje ke svému konci, a pro nekteré hlavní trenéry to bude znamenat konec jejich působení u týmů. Zde je seznam týmů kde může dojít k výměně.

Dallas Cowboys - První tým, který se letos rozhodl rozloučit se službami svého HC. Otěže zatím převzal koordinátor útoku Jason Garrett, ten má také velkou šanci post HC si udržet pro minimálně příští sezónu. Jediný kdo může zhatit jeho naděje je aktuální HC Titans Jeff Fisher, o kterého již delší dobu stojí majitel Kovbojů Jerry Jones.

Minnesota Vikings - I na severu USA se již stačili rozejít s HC Bradem Childressem, jeho místo zatím zaujal koordinátor obrany Leslie Frazier, jenž je také hlavním kandidátem na post HC pro příští sezónu, nečeká ho ale rozhodně lehký úkol, tým nutně potřebuje rebuild a pokud nedostane od vedení dostatek času, nebude jeho účinkovaní mít nejspíš dlouhého trvání.

Denver Broncos - Zatím poslední tým, který sáhl k odvolání trenéra. Mladý Josh McDaniels dělal příliš mnoho chyb, které povětšinou pramenili z jeho mládí. Tým zatím povede Eric Studesville, ale neni příliš pravděpodobné, že by na své pozici setrval i na nadcházející sezónu.

Houston Texans - Gary Kubiak letos dokončí patou sezónu jako HC Texans, a s největší pravděpodobností také poslední, jeho bilance totiž není příliš uspokojivá. Za celou dobu kdy je u týmu, nedokázal dát dohromady obranu a absence PO účastí ho nejspíše bude stát místo. Vedení bude nejspíše při výběru nového HC preferovat spíše uchazeče z řad koordinátorů obrany.

Carolina Panthers - Johnu Foxovi končí smlouva a vzhledem k letošní sezóně se zdá, že po devíti letech, které v Carolině rozhodně nemůžou považovat za nikterak neúspěšné (bilance 77-75, 3x PO, 1x vítězství NFC), nadešel čas na změnu. Fox bude odevzdávat nejmladší tým NFL, který rozhodně talent má, a jeho následovník bude mít na čem stavět.

Cincinnati Bengals - I Marvinu Lewisovi končí smlouva, a stejně jako v případě Panthers i Bengals se nejspíš rozhodnou pro novou tvář na postu HC. Za osm sezón dovedl Lewis tým do PO dvakrát a nezaznamenal jediné postseason vítězství, jeho bilance je momentálně 58-68 a dá se asi jednoznačně říct, že jeho působení nebylo příliš pamětihodné.

Tennessee Titans - Když v roce 1994 nahrazoval Jeff Fisher na postu DC u tehdejších Oilers svého učitele Buda Ryana, těžko by si někdo pomyslel, že Fisher povede tým jako HC od roku 1995 až dodnes, u týmu provedl dvakrát rebuild, obě verze dovedl k nejlepší bilanci v základní části, žal vítězství v SB se nedočkal. Je jediným aktivným trenérem, který dovedl tým dvě sezóny po sobě k 13ti vítězstvím v základní části. Letošní sezóna vůbec nemusela být jeho poslední u Titans, ale on sám už dal najevo buď to on nebo Young musí pryč a Bud Adams bude pravděpodobně volit Younga jako svého chráněnce. Jak je psáno výše, nemusel by být bez práci příliš dlouho.

Méně pravděpodobná volná místa:

San Francisco 49ers - Dostane Mike Singletary ještě jeden rok nebo bude nahrazen. Osobně se momentálně klonim k variantě, že ten rok ještě dostane, protože největší problém, QBka draftovaného jako celkovou jedničku, jenž se ukázal jako bust, si nevybral on.

Cleveland Browns - Eric Mangini to nemá v Clevelandu jednoduché, když loni přebíral tým, bylo v něm talentu jak šafránu, on se rozhodl pro velký rebuild, bohužel pro něj majitel jako by pro to něměl pochopení a najmul jako generálního manažera Mika Holmgrena, ten Manginiho loni nechal v sedle, ale nezmáčkne červené tlačítko a nepřivede nějakého svého koně do týmu letos? Na odpověď si budeme muset počkat do ledna. Ale když se podíváme na Manginiho rukopis v NYJ a v CLE je patrný, dobrá OL, supertalentovaný CB (Hayden v NYJ Revis) a pokud se v McCoyovi týmu podařilo najít franchise QB, můžou se v CLE možná těšit na velice plodné časy, ale nebude slavů sbírat opět jiný HC než Mangini.

New York Giants - Překvapivý kandidát i pro mě, ale na začátku sezóny čelil Tom Coughlin tak neskutečné velké kritice a tlaku, že by případná neúčast v PO mohla znamenat trošku podivně jeho konec na lavičce Giants.




San Diego Chargers - S Marty Schottenheimerem se tým rozloučil po neúspěšném playoff 2006, takže případná neúčast v letošním playoff by mohla pro Norva Turnera znamenat také konečnou, předevšim problémy ze ST jsou nepřehlídnutelné a padají jednoznačně na hlavu trenéra.

Oakland Raiders - Tom Cable pomalu staví franchise Raiders zpátky na nohy, ale bude to stačit i bláznivému Alu Davisovi, který s vyhozením trenéra nikdy příliš nečeká, uvidíme.






*Příště kandidáti na uvolněná místa 

Žádné komentáře:

Okomentovat